Jadłospis (2022-12-26 - 2023-01-01)
| wtorek - 2022-12-27 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, bułka wrocławska z(pszenicą) masło 82% z(mleka), pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek. Obiad: Zupa warzywna z ziemniakami na indyku ze śmietaną (z mleka), naleśniki (jaja, mąka pszenna, mleko)z prażonymi jabłkami, kompot z czarnej porzeczki. Podwieczorek: Mus Kubuś owocowy, biszkopty. |
| środa - 2022-12-28 |
|---|
|
Śniadanie: Kasza manna z malinami na mleku, pieczywo pszenno-żytnie, masło 82% z (mleka), dżem owocowy, herbata. Obiad: Zupa staropolska na indyku z makaronem świderki(pszenica), ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka, surówka z marchwi i jabłka, kompot wiśniowy Podwieczorek: Bułka kielecka z(pszenicą), masło 82% z (mleka) filet indyczy pieczony, ogórek świeży, herbata owocowa. |
| czwartek - 2022-12-29 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku ,bułka grahamka z (pszenicą), masło 82%z (mleka), sałata, polędwica drobiowa, ogórek świeży, porcja jabłka. Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną na kurczaku, ziemniaki z koperkiem, pieczony kotlet mielony(jaja, pszenica), mizeria z jogurtem naturalnym, kompot śliwkowy. Podwieczorek: Jogurt owocowy z(mleka), z musem brzoskwiniowym, chrupki kukurydziane. |
| piątek - 2022-12-30 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki owsiane z żurawiną na mleku pieczywo pszenno-żytnie, masło 82% z(mleka),ser żółty z(mleka),pomidor, herbata owocowa. Obiad: Zalewajka z ziemniakami na żeberku ze śmietaną z (mleka), makaron spaghetti z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym, kompot truskawkowy. Podwieczorek: Bułka drożdżowa z jabłkiem (jaja, pszenica), kawa inka na mleku. Do smażenia używany jest olej rzepakowy, a do surówek oliwa z oliwek. Dzienne zużycie soli – 2,25 g / 1 dziecko. Każde dziecko ma nieograniczony dostęp do wody pitnej. Napoje przygotowywane na miejscu zawierają maksymalnie 3,5 g cukru na 250 ml produktu gotowego do spożycia |