Jadłospis (2023-09-25 - 2023-10-01)
| poniedziałek - 2023-09-25 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku. (mleko 2%, płatki jęczmienne) Kanapka z sałatą, szynką z indyka i ogórkiem. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), filet z indyka gotowany, ogórek świeży) Herbata z cytryną (woda, herbata czarna, cytryna). Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, koncentrat pomidorowy30%, ryż biały, śmietana 18%(z mleka) natka) Kotlet schabowy . (wieprzowina schab b/k, bulka tarta pszenna, jaja kurze całe, olej rzepakowy) Ziemniaki. Sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem (sałata, rzodkiewka, szczypiorek, jogurt naturalny (z mleka) Kompot wiśniowy (woda, wiśnie mrożone). Podwieczorek: Wafle ryżowe w polewie malinowej. (wafle ryżowe naturalne) Soczek owocowy ze słomką. |
| wtorek - 2023-09-26 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa(żyto, jęczmień) Kanapka z serkiem śmietankowym z papryką. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), serek twarogowy(z mleka), papryka świeża). Obiad: Zupa zacierkowa z ziemniakami. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, makaron zacierka (pszenica), natka) . Gulasz wieprzowy. (woda, wieprzowina szynka b/k, olej rzepakowy, marchew, cebula, mąka pszenna ) Kasza pęczak. Ogórek kiszony z cebulką. (ogórek kiszony, cebula czerwona)) Kompot owocowy. (woda, mieszanka kompotowa mrożona) Podwieczorek: Kanapka z serem żółtym z pomidorem. (chleb pszenno żytni, masło 82%(z mleka), ser żółty (z mleka), pomidor) Herbata owocowa. (woda, herbata owocowa) |
| środa - 2023-09-27 |
|---|
|
Śniadanie: Kasz manna na mleku. (mleko 2%, kasz manna(pszenica) Kanapka z pastą jajeczną. (chleb żytni, masło 82% (z mleka) jaja kurze całe, majonez(jaja, gorczyca), szczypiorek) Herbata owocowa, bez cukru (woda, herbata owocowa) Obiad: Zupa kalafiorowa (woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, kalafior świeży, natka). Pieczony filet z kurczaka (mięso z piersi kurczaka b/s, olej rzepakowy, przyprawa ziołowa) Ziemniaki z koperkiem. Marchewka z groszkiem i masłem (marchew, groszek mrożony, masło (z mleka) Kompot śliwkowy (woda, śliwka mrożona) Podwieczorek: Koktajl bananowo brzoskwiniowy. ( jogurt naturalny 2% (z mleka), banany, brzoskwinie w syropie) Biszkopty. (jaja, pszenica) |
| czwartek - 2023-09-28 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu) Kanapka z szynką z kurczaka z ogórkiem. (bułka grahamka (pszenica), masło 82%(z mleka), szynka z kurczaka gotowana, sałata, ogórek świeży) Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, szczaw konserwowy, żeberka wieprzowe, jaja kurze całe, śmietana 18% (z mleka) Makaron spaghetti z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym. (mięso wieprzowe łopatka b/k, cebula, olej rzepakowy, przecier pomidorowy, makaron pełnoziarnisty(pszenica), oregano, bazylia, ser żółty(z mleka) Kompot owocowy. (woda, mieszanka kompotowa mrożona). Podwieczorek: Placek drożdżowy. (jaja, pszenica, mleko) Herbata z cytryną. (woda, herbata czarna, cytryna) |
| piątek - 2023-09-29 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku. (mleko 2%,płatki kukurydziane) Kanapka z pastą z tuńczyka. (chleb pszenno żytni, masło 82%(z mleka), tuńczyk w sosie własnym, jaja kurze całe, kukurydza, ogórek kiszony.) Herbata z cytryną. (woda, herbara czarna, cytryna) Obiad: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową. (woda, mięso ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, brukselka, natka) Pierogi z serem. (mąka pszenna, jaja kurze całe, twaróg półtłusty (z mleka), masło (z mleka). Sok 100%. (sok owocowy). Podwieczorek: Mus owocowo warzywny. (marchewka, jabłko, burak) Pałka kukurydziana. (kasza kukurydziana) |