Jadłospis (2023-10-30 - 2023-11-05)
| poniedziałek - 2023-10-30 |
|---|
|
Śniadanie: Lane kluski na mleku (mleko 2%, jaja kurze całe, mąka pszenna ) Kanapka z szynką z pomidorem. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), szynka wieprzowa wędzona 95% mięsa, pomidor ) Herbata malinowa, bez cukru. (woda, herbata malinowa) Obiad: Krupnik . (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, koper, kurczak tuszka, kasza jęczmienna, liść laurowy, ziele angielskie) . Pieczone kotlety mielone ( mięso wieprzowe łopatka b/k, jaja kurze całe, cebula, olej rzepakowy, bułka tarta (pszenica) Ziemniaki . (woda, ziemniaki, koper) Sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem z jogurtem naturalnym. (sałata, rzodkiewka, szczypiorek, jogurt naturalny (z mleka) Sok 100%. (sok wieloowocowy) Podwieczorek: Kanapka z dżemem truskawkowym . (bulka pszenna, masło 82% (z mleka), twarożek śmietankowy(z mleka), dżem niskosłodzony ). Mleko do picia. (mleko 2%) |
| wtorek - 2023-10-31 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z serem żółtym z papryką. (bułka grahamka(pszenica), masło 82% (z mleka), sałata, ser żółty (z mleka), papryka żółta, papryka czerwona) Obiad: Zupa z fasolką szparagową . (woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa mrożona, ziemniaki, przecier pomidorowy, natka). Klopsy drobiowo warzywne w sosie koperkowym. (mięso z piersi kurczaka b/s, jaja kurze całe,marchew,kapusta włoska, cebula, koper, olej rzepakowy, woda) Kasza gryczana. Buraki duszone. (burak, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, cytryna) Kompot owocowy. (woda, mieszanka kompotowa) Podwieczorek: Muffinki dyniowe własny wyrób. (mąka pszenna, jaja kurze całe, olej rzepakowy, dynia, proszek do pieczenia(zawiera gluten) Mandarynka. Herbata owocowa. |
| czwartek - 2023-11-02 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku. (mleko 2%, płatki kukurydziane) Kanapka z sałatą i jajkiem. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), sałata, jaja kurze całe, rzodkiewka, szczypiorek) Herbata z cytryną (woda, herbata czarna, cytryna) Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kapusta kiszona, żeberka wieprzowe, kiełbasa wieprzowo wołowa , natka) Makaron z twarogiem z sosem truskawkowym (makaron pszenny świderki, twaróg półtłusty(z mleka), truskawki mrożone ) Sok 100%. (sok marchew banan). Podwieczorek: Ciastko owsiane (owies, mleko, może zawierać orzechy) Mus owocowy. (kiwi, jabłko, banan) |
| piątek - 2023-11-03 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku.m (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu) Kanapka z filetem drobiowym. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), sałata, filet z kurczaka gotowany, ogórek świeży, papryka) Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. (woda, mięso ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ryż biały, koncentrat pomidorowy 30%, koper) Pieczony filet z miruny. (filet miruna b/s mrożona, jaja kurze całe, mąka pszenna,olej rzepakowy) Ziemniaki. (woda, ziemniaki) Brokuł z sezamem. (brokuł, sezam) Kompot porzeczkowy. (woda, czarna porzeczka mrożona). Podwieczorek: Bułka maślana. (mąka pszenna, jaja, ) Jabłko . Herbata z cytryną. (woda, herbata czarna, cytryna) |