Jadłospis (2024-10-14 - 2024-10-20)
| poniedziałek - 2024-10-14 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa inka na mleku. (mleko 2%, kawa inka zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z sałatą, filetem z indyka i rzodkiewką. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), sałata, filet z indyka gotowany, rzodkiewka). Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, mięso drobiowe tuszka kurczaka, koncentrat pomidorowy30%, makaron pszenny muszelki, śmietana 18%(z mleka) natka) Eskalopki z kurczaka. (mięso, drobiowe z piersi kurczaka b/s, papryka, olej rzepakowy) Ziemniaki. Surówka z białej kapusty, marchewki, jabłka, kukurydzy z koperkiem. (kapusta biała, marchew, jabłko, kukurydza z puszki, koper, olej rzepakowy) Kompot wiśniowy (woda, wiśnie mrożone). Podwieczorek: Banan. Biszkopty (jaja, pszenica) Woda do picia. |
| wtorek - 2024-10-15 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku (mleko 2%, płatki orkiszowe) Kanapka z jajkiem , pomidorem i szczypiorkiem. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), jaja kurze całe, pomidor, szczypiorek) Herbata z cytryną. (woda, herbata czarna, cytryna). Obiad: Zupa porowa z ziemniakami. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, mięso ze skrzydeł indyczych, pory, śmietana(z mleka), natka) . Gulasz wołowo wieprzowy. (woda, wieprzowina szynka b/k, mięso wołowe b/k, olej rzepakowy, cebula, mąka pszenna ) Kasza pęczak Ogórek kiszony z cebulką. (ogórek kiszony, cebula czerwona) Kompot owocowy. (woda, mieszanka kompotowa mrożona). Podwieczorek: Kanapka z serem żółtym z papryką kolorową. (bułka pszenna, masło 82%,(z mleka), ser żółty gouda (z mleka), papryka) . Herbata owocowa. (woda, herbata owocowa) |
| środa - 2024-10-16 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao naturalne 12% tłuszczu) Kanapka z masłem. (bułka grahamka (pszenica), masło 82% (z mleka) Parówka drobiowa. (parówka z indyka 98 % mięsa, ketchup łagodny) Jabłko. Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty. (woda, żeberka wieprzowe mięso, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta kiszona, ziemniaki natka). Kotlet wieprzowy mielony. (mięso wieprzowe łopatka b/k, cebula, jaja kurze całe, bułka pszenna, mleko 2%, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy) Ziemniaki z koperkiem. Sałata z ogórkiem z jogurtem naturalnym. (sałata, ogórek świeży, jogurt naturalny (z mleka). Kompot śliwkowy. (woda, śliwka mrożona). Podwieczorek: Jogurt owocowy. (z mleka) owoce leśne). Pałka kukurydziana. |
| czwartek - 2024-10-17 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku. (mleko 2%, płatki kukurydziane Lubella) Kanapka z twarożkiem śmietankowym, dżem wiśniowy (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), twarożek śmietankowy (z mleka), dżem wiśniowy). Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, mięso z kurczaka tuszka, kasza jęczmienna perłowa, natka) Filet z miruny. (filet z miruny b/s mrożony, olej rzepakowy, mąka pszenna) Ziemniaki gotowane. Bukiet warzyw na parze. (brokuł, kalafior, marchew) Sok 100%. (sok winogronowy). Podwieczorek: Babka piaskowa (jaja, mąka pszenna, mleko) Herbata z cytryną. (woda, herbata czarna, cytryna). |
| piątek - 2024-10-18 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z szynką, sałatą i ogórkiem. (chleb pszenno żytni, masło 82%(z mleka), sałata, szynka wieprzowa gotowana, ogórek świeży). Obiad: Zupa krem z białych warzyw z grzankami. (woda, mięso ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kalafior, kalarepka, bułka pszenna, natka) Placki z jabłkiem z polewą jogurtową. (mąka pszenna, jaja kurze całe, mleko 2%, jabłko, cukier waniliowy, olej rzepakowy, jogurt naturalny (z mleka). Kompot z owoców mieszanych. (porzeczka, truskawka, śliwka). Podwieczorek: Mus owocowo warzywny. (marchewka, jabłko, burak) Herbatniki. (jaja, pszenica). |