Jadłospis (2025-02-17 - 2025-02-23)
| poniedziałek - 2025-02-17 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku (mleko 2%, kakao 12%tłuszczu proszek) Kanapka z szynką z indyka i ogórkiem (bułka kajzerka pszenna, masło 82%(z mleka), sałata, filet z indyka gotowany, ogórek świeży). Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, mięso drobiowe tuszka kurczaka, ziemniaki, kasza jęczmienna, natka) Bitki schabowe w sosie własnym. (woda, mięso wieprzowe schab b/k, cebula, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy) Ziemniaki. Marchewka z groszkiem, z masłem. (marchew, groszek mrożony, masło 82% (z mleka) Kompot owocowy (woda, mieszanka kompotowa mrożona). Podwieczorek: Kisiel wiśniowy własna produkcja. (woda, wiśnie mrożone, skrobia ziemniaczana) Herbatniki. (jaja, pszenica) |
| wtorek - 2025-02-18 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (mleko 2%, płatki owsiane) Kanapka z sałatą, serem żółtym, pomidor. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), ser żółty (z mleka), pomidor, szczypiorek) Herbata malinowa, bez cukru. (woda, herbata malinowa). Obiad: Zupa kalafiorowa. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, kalafior świeży, ziemniaki, mięso ze skrzydeł indyka, śmietana 12%(z mleka),natka) . Pieczony kotlet mielony. (wieprzowina łopatka b/k olej rzepakowy, jaja kurze całe cebula, bułka tarta (pszenica) Ziemniaki z koperkiem. (woda, ziemniaki, koper) Buraki duszone. (burak, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, cytryna) Kompot z czarnej porzeczki (woda, porzeczka mrożona). Podwieczorek: Jogurt gruszkowy. (z mleka). Biszkopty. (pszenica, jaja) |
| środa - 2025-02-19 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z masłem. Jajecznica na mleku. (bułka wrocławska (pszenica), masło 82% (z mleka), jaja kurze całe, rzodkiewka, szczypiorek). Obiad: Rosół na mięsie mieszanym z makaronem. (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, skrzydła indycze, mięso wołowe rostbef , marchew, pietruszka korzeń, seler, por, makaron pszenny nitka) Pieczona pałka z kurczaka (podudzie z kurczaka, olej rzepakowy, majeranek, papryka) Ziemniaki. Sałata z rzodkiewką z jogurtem naturalnym. (sałata, rzodkiewka, jogurt naturalny (z mleka) Woda z miętą i cytryną. (woda, cytryna, mięta świeża) Podwieczorek: Mus owocowo warzywny. (jabłko, banan, marchew) Pałka kukurydziana. |
| czwartek - 2025-02-20 |
|---|
|
Śniadanie: Kasza manna na mleku. (mleko 2%, kasza manna (pszenica) Kanapka z pastą z tuńczyka . (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), tuńczyk w sosie własnym, jaja kurze całe, szczypiorek, papryka żółta słupki) Herbata z cytryną. (woda, herbata czarna, cytryna). Obiad: Zupa ogórkowa (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, mięso z kurczaka tuszka, ogórki kiszone, śmietana 12% (z mleka) natka) Gulasz wieprzowy z warzywami z kaszą gryczaną. (woda, mięso wieprzowe szynka b/k, marchew, pietruszka, cebula, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy, kasza gryczana) Surówka z czerwonej kapusty. (kapusta czerwona, olej rzepakowy, cytryna) Sok 100%. (sok jabłkowy). Podwieczorek: Kanapka z masłem z dżemem truskawkowym.. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), dżem truskawkowy) Mleko do picia. (mleko 2%) |
| piątek - 2025-02-21 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu) Kanapka z szynką wieprzową, papryka czerwona. (chleb żytni, masło 82% (z mleka), sałata, szynka wiejska wieprzowa, papryka słupki). Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami. (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kapusta kiszona, natka) Makaron z serem z sosem truskawkowym (makaron pszenny świderki, twaróg półtłusty (z mleka), truskawki mrożone) Kompot z owoców mieszanych. (woda, mieszanka kompotowa mrożona). Podwieczorek: Babka piaskowa z migdałami. (mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, migdały płatki) Soczek ze słomką. |