Jadłospis (2025-03-17 - 2025-03-23)
| poniedziałek - 2025-03-17 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z sałatą, szynką z wieprzową, ogórek świeży. (bułka kukurydziana pszenna, masło 82% (z mleka), szynka wieprzowa dębowa, ogórek). Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszą manną. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, mięso drobiowe tuszka kurczaka, ziemniaki, kalafior, kasza manna (pszenica), śmietana 18%(z mleka) natka) Spaghetti bolognese. (woda, mięso wieprzowe szynka b/k, cebula, przecier pomidorowy 30%, olej rzepakowy, makaron (pszenica), bazylia) Kompot z owoców mieszanych (woda, mieszanka kompotowa). Podwieczorek: Mus owocowo warzywny. (marchew, jabłko, banan) Pałka kukurydziana. |
| wtorek - 2025-03-18 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku (mleko 2%, płatki orkiszowe) Kanapka z masłem. Pasta twarogowo jajeczna, papryka czerwona. (bułka wrocławska pszenna, masło 82% (z mleka), jaja kurze całe, papryka czerwona, twaróg (z mleka) Herbata owocowa. (woda, herbata owocowa). Obiad: Krupnik z kaszą pęczak. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, pory, ziemniaki, mięso ze skrzydeł indyczych, kasza pęczak, natka) . Gołąbki drobiowo warzywne. (mięso drobiowe pierś z indyka b/s, jaja kurze całe, kapusta, ryż, marchew, pietruszka korzeń, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) Ziemniaki. Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą. (kapusta włoska, koper, marchew, kukurydza, majonez (jaja, gorczyca) Sok 100% (sok jabłkowy). Podwieczorek: Chałka z serkiem homogenizowanym. (chałka pszenna, serek waniliowy homogenizowany (z mleka) Herbata miętowa. |
| środa - 2025-03-19 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu) Kanapka z sałatą, serem żółtym i serem mozzarella, ogórek kiszony. (bułka grahamka (pszenica), masło 82% (z mleka),ser żółty (z mleka), ser mozzarella (z mleka), ogórek kiszony). Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. (woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ryż biały, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana (z mleka) natka). Schab duszony w mleku z majerankiem. (mięso wieprzowe schab b/k, cebula, mleko 2%, olej rzepakowy, majeranek) Ziemniaki z koperkiem. Sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem. (sałata, rzodkiewka, szczypiorek jogurt naturalny (z mleka). Kompot śliwkowy. (woda, śliwka mrożona). Podwieczorek: Kisiel wiśniowy własnego wyrobu. (woda, wiśnie mrożone, skrobia ziemniaczana, cukier) Herbatniki. (pszenica, jaja) |
| czwartek - 2025-03-20 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku. (mleko 2%, płatki kukurydziane Lubella) Kanapka z pastą z soczewicy z pomidorami. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), soczewica czerwona nasiona suche, czosnek olej rzepakowy, pomidory suszone) Herbata z cytryną. (woda, herbata czarna, cytryna). Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, mięso wieprzowe biodrówka z kością, burak, śmietana 12%(z mleka) Kotlet z ryby z kaszą jaglaną. (filet dorsz b/s, olej rzepakowy, bułka tarta pszenna, jaja kurze całe, kasza jaglana) Ziemniaki puree. (ziemniaki, masło 82% (z mleka) Mini marchewka gotowana. (woda, marchew) Kompot owocowy. (woda, mieszanka kompotowa mrożona). Podwieczorek: Bułka z dżemem morelowym. (bułka kajzerka pszenna, masło 82% (z mleka), dżem morelowy) Mleko do picia (mleko 2%) |
| piątek - 2025-03-21 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z pasztetem drobiowym, pomidor. (chleb pszenno żytni, masło 82%(z mleka), sałata, pasztet drobiowy, pomidor) Obiad: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową (woda, mięso drobiowe skrzydła indycze, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, fasolka szparagowa,, brokuł, śmietana (z mleka) Makaron z serem z sosem truskawkowym. (makaron świderki (pszenica), twaróg półtłusty (z mleka), truskawki mrożone). Woda z miętą i cytryną (woda, cytryna, mięta). Podwieczorek: Jogurt do picia brzoskwiniowy. (z mleka) Muffinki. (jaja, pszenica) |