Jadłospis (2025-04-14 - 2025-04-20)


Jadłospis na dzień 2025-04-14
poniedziałek - 2025-04-14
Śniadanie: Kakao na mleku (mleko 2%, kakao 12%tłuszczu proszek) Kanapka z sałatą, filetem drobiowym z indyka, ogórek świeży. (chleb pszenno żytni, masło 82%(z
mleka), sałata, filet z indyka gotowany, ogórek świeży) Gruszka.

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną.(woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, mięso drobiowe tuszka kurczaka, kasza jęczmienna, natka) Spaghetti bolognese.
(mięso wieprzowe szynka b/k, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 30%, cebula, makaron pełnoziarnisty (pszenica) Kompot owocowy (woda, mieszanka kompotowa
mrożona).

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy własna produkcja. (woda, wiśnia mrożona drylowana,
skrobia ziemniaczana, cukier) Pałka kukurydziana.
Jadłospis na dzień 2025-04-15
wtorek - 2025-04-15
Śniadanie: Lane kluski na mleku. (mleko 2%, jaja kurze całe, mąka pszenna)
Kanapka z serem żółtym, pomidor, papryka. (bułka śniadaniowa pszenna, masło 82% (z mleka), ser żółty gouda (z mleka), pomidor, papryka żółta) Herbata owocowa, bez cukru.
(woda, herbata owocowa).

Obiad: Zupa brokułowa. (woda, mięso drobiowe skrzydła indycze, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, brokuł świeży, śmietana (z mleka) natka) . Kotlet schabowy. (mięso wieprzowe schab b/k, olej rzepakowy, jaja kurze całe, bułka
tarta (pszenica) Ziemniaki puree. (woda, ziemniaki, masło 82% (z mleka) Buraczki duszone. (burak, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, cytryna) Kompot z czarnej porzeczki (woda, porzeczka mrożona)

Podwieczorek: Jogurt owocowy. (z mleka) Wafle ryżowe naturalne.
Jadłospis na dzień 2025-04-16
środa - 2025-04-16
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień)
Kanapka z jajkiem, sałatą i rzodkiewką. (bułka wrocławska (pszenica), masło
82% (z mleka), jaja kurze całe, sałata, rzodkiewka) Jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową. (woda, mięso drobiowe tuszka z
kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, fasolka szparagowa, kalafior, brukselka, ziemniaki, śmietana 12% (z mleka) Kopytka szpinakowe z masłem.
(woda, mąka pszenna, ziemniaki, szpinak mrożony, jaja kurze całe, masło 82% (z mleka) Marchewka słupki. Woda z miętą i cytryną. (woda, cytryna, mięta świeża)

Podwieczorek: Mus 100% (marchew, jabłko,banan) Baton owsiany z żurawiną.
(mąka owsiana, płatki owsiane)

Jadłospis na dzień 2025-04-17
czwartek - 2025-04-17
Śniadanie: Kasza manna na mleku. (mleko 2%, kasza manna (pszenica) Kanapka z pastą mięsno warzywną, pomidor malinowy. (chleb żytni, masło 82% (z mleka), mięso drobiowe pierś z indyka, marchewka, pietruszka korzeń, pomidor) Herbata z cytryną.
(woda, herbata czarna, cytryna)

Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem. (woda, mięso drobiowe skrzydła
indycze, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, makaron świderki (pszenica), ser żółty(z mleka), śmietana 12% (z mleka) Klopsy z dorsza w sosie koperkowym
(dorsz filet mrożony, cebula, jaja kurze całe bułka pszenna zwykła, olej rzepakowy, koper) Ziemniaki z koperkiem. (woda, ziemniaki, koper) Surówka z kapusty kiszonej
(kapusta kiszona, marchew, jabłko, por, oliwa z oliwek, natka) Sok 100%.(sok wieloowocowy).

Podwieczorek: Bagietka z masłem i dżemem (bagietka pszenna, masło 82% (z
mleka), dżem truskawkowy niskosłodzony) Mleko do picia. (mleko 2%)
Jadłospis na dzień 2025-04-18
piątek - 2025-04-18
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu) Kanapka z twarożkiem śmietankowym, papryka kolorowa. Kanapka z masłem, z dżemem truskawkowym.
(bułka kajzerka pszenna, masło 82% (z mleka), twarożek śmietankowy (z mleka) papryka żółta, papryka czerwona, dżem truskawkowy niskosłodzony)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, koncentrat pomidorowy 30%, ryż biały, śmietana 12% (z mleka),natka) Pieczony kotlet jajeczny, sos chrzanowy. (jaja kurze całe, bułka pszenna zwykła, mąka pszenna, chrzan, śmietana 12% (z mleka), natka, olej rzepakowy, woda) Ziemniaki. Mizeria z jogurtem. (ogórek świeży, jogurt naturalny (z mleka), koper) Kompot z owoców mieszanych. (woda, mieszanka kompotowa).

Podwieczorek: Babka piaskowa z migdałami (mąka pszenna, jaja, mleko, olej
rzepakowy, migdały płatki) Jabłko. Herbata. (woda, herbata owocowa)