Jadłospis (2025-05-19 - 2025-05-25)
poniedziałek - 2025-05-19 |
---|
Śniadanie: Kakao na mleku (mleko 2%, kakao 12%tłuszczu proszek) Kanapka z szynką wieprzową z ogórkiem świeżym. (bułka kajzerka pszenna, masło 82% (z mleka), szynka wieprzowa gotowana, ogórek świeży) Banan. Obiad: Zupa brokułowa. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, mięso drobiowe skrzydła indycze, ziemniaki, brokuł świeży, śmietana 12% (z mleka) natka) Kotlet schabowy. (mięso wieprzowe schab b/k, jaja kurze całe, maka pszenna, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy) Ziemniaki puree. (woda, ziemniaki, masło 82% (z mleka) Surówka wiosenna. (sałata, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor, ogórek) Kompot owocowy (woda, mieszanka kompotowa mrożona). Podwieczorek: Jogurt owocowy. (mleko, owoce leśne) Biszkopty . (jaja, pszenica) |
wtorek - 2025-05-20 |
---|
Śniadanie: Lane kluski na mleku. (mleko 2%,jaja kurze całe, mąka pszenna) Kanapka z pasztetem warzywno drobiowym , papryka, szczypiorek (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), mięso drobiowe z indyka, marchew, pietruszka korzeń, papryka świeża, szczypiorek) Herbata owocowa, bez cukru. (woda, herbata owocowa). Obiad: Zupa ogórkowa. (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 12% (z mleka) natka) Gulasz wieprzowy. (woda, mięso wieprzowe szynka b/k, marchew, cebula, olej rzepakowy) Kasza jęczmienna. (kasza jęczmienna perłowa). Surówka z czerwonej kapusty. (kapusta czerwona, cytryna, olej rzepakowy, jabłko) Kompot z czarnej porzeczki. (woda, czarna porzeczka mrożona) Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem śmietankowym z rzodkiewką. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), twarożek śmietankowy (z mleka), rzodkiewka) Herbata z cytryną |
środa - 2025-05-21 |
---|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z masłem. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka) Parówka wieprzowa, papryka słupki. (parówka wieprzowa 97% mięsa, papryka żółta, ketchup łagodny) Gruszka. Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. (woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, ryż biały, śmietana 12% (z mleka), koncentrat pomidorowy, natka pietruszki). Pieczone podudzie z kurczaka . (mięso drobiowe podudzie z kurczaka, olej rzepakowy) Ziemniaki z koperkiem. (woda, ziemniaki, koper) Mizeria z jogurtem. (ogórek świeży, jogurt naturalny (z mleka) Kompot z owoców mieszanych. (woda, mieszanka kompotowa mrożona). Podwieczorek: Mus owocowo warzywny. (banan, marchew, jabłko) Muffinki naturalne. (jaja, pszenica) |
czwartek - 2025-05-22 |
---|
Śniadanie: Kasza manna na mleku z musem malinowym. (mleko 2%,kasza manna(pszenica), maliny mrożone) Kanapka z pastą z tuńczyka. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka) tuńczyk w sosie własnym, jaja kurze całe, majonez (jaja, gorczyca), ogórek kiszony) Herbata z cytryną. ( woda, herbata czarna, cytryna). Obiad: Zupa gulaszowa z mięsem mielonym. (woda, mięso wieprzowe szynka b/k, marchew, pietruszka korzeń, seler, papryka czerwona, cebula, ziemniaki, olej rzepakowy, pomidory krojone bez skórki) Makaron z serem i brzoskwinią. (makaron pszenny świderki, twaróg półtłusty (z mleka), brzoskwinia w syropie ) sok 100%. (sok 100% marchwiowo bananowy). Podwieczorek: Babka piaskowa (mąka pszenna, jaja) Arbuz. Herbata. |
piątek - 2025-05-23 |
---|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu) Kanapka z sałatą, jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką. (bulka wrocławska pszenna, masło 82%(z mleka), sałata, jaja kurze całe, ogórek, rzodkiewka) Jabłko. Obiad: Zupa warzywna z kaszą jaglaną. (woda, mięso ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, ziemniaki, kasza jaglana, natka) Kopytka szpinakowe z masłem. (mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, szpinak mrożony, ziemniaki, jaja kurze całe, masło 82% (z mleka ) Marchewka słupki. Woda z miętą i pomarańczą. (woda, mięta świeża, pomarańcza). Podwieczorek: Chałka z serkiem waniliowym, z żurawiną suszoną. (chałka pszenna, serek waniliowy (z mleka), żurawina suszona) Mleko do picia. (mleko 2%) |