Jadłospis (2025-06-23 - 2025-06-29)
poniedziałek - 2025-06-23 |
---|
Śniadanie: Kakao na mleku (mleko 2%, kakao 12%tłuszczu proszek) Kanapka z sałatą, szynką wiejską z pomidorem. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), sałata, szynka wiejska, pomidor malinowy) Jabłko. Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną. (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kasza jęczmienna natka) Pieczony kotlet mielony. (mięso wieprzowe łopatka b/k, cebula, jaja kurze całe, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy) Ziemniaki puree. (woda, ziemniaki, masło 82% (z mleka) Mizeria z jogurtem greckim. (ogórek świeży, jogurt grecki (z mleka) Kompot owocowy (woda, mieszanka kompotowa mrożona). Podwieczorek: Kisiel wiśniowy własna produkcja. (woda, wiśnie mrożone, skrobia ziemniaczana, cukier) Chałka. (pszenica) |
wtorek - 2025-06-24 |
---|
Śniadanie: Lane kluski na mleku. (mleko 2%, jaja kurze całe, mąka pszenna) Kanapka z serem żółtym, papryka kolorowa Kanapka z dżemem. (bulka śniadaniowa (pszenna), masło 82% (z mleka), ser żółty (z mleka), papryka świeża, dżem truskawkowy) Herbata. (woda, herbata czarna). Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ryż biały, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 12% (z mleka) natka) Filet z indyka w płatkach kukurydzianych. (pierś z indyka b/s, jaja kurze całe, płatki kukurydziane, olej rzepakowy) Ziemniaki. (woda, ziemniaki, koper). Marchewka z groszkiem, z masłem (marchew, groszek, masło 82% (z mleka) Woda z miętą i cytryną. (woda, mięta świeża, cytryna). Podwieczorek: Arbuz. Herbatniki. (jaja, pszenica) |
środa - 2025-06-25 |
---|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z masłem. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka) Parówka wieprzowa 97%, pomidor koktajlowy. (parowka wieprzowa 97% mięsa, pomidorki koktajlowe, ketchup łagodny). Obiad: Rosół z makaronem. (woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, rostbef wołowy, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, makaron nitki (mąka makaronowa pszenna), natka pietruszki).Pieczone podudzie z kurczaka .(mięso drobiowe podudzie z kurczaka, olej rzepakowy) Ziemniaki puree. (woda, ziemniaki, masło 82% (z mleka) Sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem (sałata, rzodkiewka, szczypiorek, oliwa z oliwek) Kompot owocowy. (woda, mieszanka kompotowa mrożona). Podwieczorek: Mus owocowo warzywny. (mango, marchew, jabłko) Biszkopty. (jaja, pszenica) |
czwartek - 2025-06-26 |
---|
Śniadanie: Kasza manna na mleku. (mleko 2%, kasza manna (pszenica) Kanapka z sałatą, jajkiem z rzodkiewką. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), jaja kurze całe, rzodkiewka) Herbata z cytryną. ( woda, herbata czarna, cytryna). Obiad: Zupa kalafiorowa (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, ziemniaki, kalafior, śmietana 12% (mleka) Bitki schabowe w sosie własnym. (mięso wieprzowe schab b/k, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy ) Ziemniaki z koperkiem. (woda, ziemniaki, koper) Surówka z selera i marchewki. (seler, marchew, rodzynki, śmietana (z mleka) Sok jabłkowy. (sok 100% jabłkowy). Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem śmietankowym z pomidorem. (bułka kajzerka pszenna, masło 82% (z mleka), twarożek śmietankowy (z mleka), pomidor) Herbata z cytryną. |
piątek - 2025-06-27 |
---|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu) Kanapka z polędwiczką drobiową, ogórkiem i szczypiorkiem. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), sałata, polędwiczka z kurczaka, ogórek świeży, szczypiorek) Banan. Obiad: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową (woda, mięso drobiowe skrzydła z indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, fasolka szparagowa, brokuł, natka) Makaron spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym z serem żółtym. (mięso wieprzowe szynka b/k, makaron spaghetti pełnoziarnisty (pszenica), koncentrat pomidorowy 30 %, ser żółty (z mleka) Kompot z owoców mieszanych. (woda, mieszanka kompotowa). Podwieczorek: Jogurt owoce leśne. (z mleka) Pałka kukurydziana. |