Jadłospis (2025-09-29 - 2025-10-05)
poniedziałek - 2025-09-29 |
---|
Śniadanie: Kakao na mleku (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu proszek) Kanapka z sałatą, szynką z indyka, ogórek świeży (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), sałata, filet z indyka gotowany, ogórek świeży) Banan. Obiad: Krupnik z kasza jęczmienną. (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kasza jęczmienna perłowa, natka) Makaron z serem z musem truskawkowym. (makaron pszenny świderki, twaróg półtłusty (z mleka), truskawki mrożone) Kompot owocowy. (woda, mieszanka kompotowa mrożona, śliwka porzeczka, jabłko) Podwieczorek: Ciastko owsiane z żurawiną. (płatki owsiana, mąka owsiana, żurawina suszona.) Jabłko. |
wtorek - 2025-09-30 |
---|
Śniadanie: Kasza manna na mleku. (mleko 2%, kasza manna (pszenica) Kanapka z pastą jajeczną, rzodkiewką i szczypiorkiem. (bułka wrocławska pszenna, masło 82% (z mleka), jaja kurze całe, rzodkiewka, majonez (jaja, gorczyca) szczypiorek) Herbata z cytryną (woda, herbata czarna, cytryna) Obiad: Zupa kalafiorowa. (woda, mięso drobiowe skrzydła indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, kalafior świeży, ziemniaki, śmietana 12%( z mleka), natka . Indyk w sosie słodko kwaśnym z ryżem. (woda, mięso drobiowe pierś z indyka b/s, olej rzepakowy, marchew, pietruszka korzeń, ananas świeży, skrobia ziemniaczana, pomidory krojone z puszki b/s, ryż biały) Kompot śliwkowy. (woda, śliwki bez pestek) Podwieczorek: Mus 100%. (marchew, banan, jabłko). Pałka kukurydziana (kasza kukurydziana) |
środa - 2025-10-01 |
---|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z sałatą, serem żółtym, pomidorem malinowym. (bulka kajzerka pszenna, masło 82% (z mleka), sałata, ser żółty (z mleka), pomidor) Jabłko. Obiad: Zupa zacierkowa (woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, makaron zacierka (pszenica) natka). Pieczony kotlet mielony. (mięso wieprzowe łopatka b/k, jaja kurze całe, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, cebula) Ziemniaki z koperkiem. (woda, ziemniaki, koper) Buraczki duszone. (burak, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, cytryna) Woda z cytryną i miętą. (woda, cytryna, mięta świeża) Podwieczorek: Jogurt owocowy. (mleko, owoce leśne) Wafle ryżowe. (wafle ryżowe naturalne) |
czwartek - 2025-10-02 |
---|
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku. (mleko 2%, płatki orkiszowe) Kanapka z serkiem śmietankowym, pomidor, ogórek świeży. Kanapka z miodem. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), twarożek śmietankowy (z mleka), pomidor, ogórek świeży, miód) Herbata owocowa, bez cukru. (herbata owocowa, woda) Obiad: Zupa ogórkowa. (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, ogórek kiszony, śmietana 12% (mleko), koper) Gulasz wieprzowo wołowy. (mięso wieprzowe szynka b/k, mięso wołowe b/k, cebula, czosnek, marchew, olej rzepakowy) Kasza pęczak. (kasza pęczak) Surówka z kapusty włoskiej. (kapusta włoska, marchew, jabłko, natka) Kompot z owoców mieszanych. (woda, mieszanka kompotowa) Podwieczorek: Kanapka z powidłami. (bułka kajzerka (pszenica), masło 82% (z mleka), powidła śliwkowe) Mleko do picia. (mleko 2%). |
piątek - 2025-10-03 |
---|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu) Kanapka z masłem. Parówka z szynki. papryka słupki. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), parówka z szynki 95 % mięsa, papryka słupki) Winogron. Obiad: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową. (woda, mięso ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, brokuł, fasolka szparagowa, brukselka, śmietana (z mleka) natka) Klopsy z dorsza w sosie koperkowym. (filet z dorsza mrożony, cebula, jaja kurze całe, bułka pszenna zwykła, koper, olej rzepakowy) Ziemniaki. Surówka z marchewki, pora i jabłka z jogurtem naturalnym. (marchew, jabłko, por, jogurt naturalny (z mleka) Sok 100%. (sok wieloowocowy). Podwieczorek: Bułka drożdżowa. (mąka pszenna, jaja, mleko, drożdże piekarskie) Herbata owocowa. (woda, herbata owocowa) |