Jadłospis (2025-10-13 - 2025-10-19)


Jadłospis na dzień 2025-10-13
poniedziałek - 2025-10-13
Śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku.
(mleko 2%, płatki jęczmienne)
Kanapka z sałatą, serem żółtym,
z pomidorem.
(bułka śniadaniowa pszenna, masło 82%(z mleka), sałata, ser żółty
(z mleka), pomidor)
Herbata z miodem.

Obiad:
Zupa ogórkowa.
(woda, mięso drobiowe tuszka
z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 12%(z mleka), koper)
Gulasz wieprzowy z polędwicy
w sosie własnym.
(woda, mięso wieprzowe polędwica, cebula, mąka pszenna)
Kopytka.
(woda, ziemniaki, mąka pszenna, jaja kurze całe, olej rzepakowy)
Surówka z czerwonej kapusty.
(kapusta czerwona, cytryna, olej rzepakowy)
Kompot wiśniowy
(woda, wiśnie mrożone)
Podwieczorek:
Bułka drożdżowa z jabłkiem.
(mleko, jaja, pszenica, jabłko)
Herbata.
(woda, herbata owocowa)
Jadłospis na dzień 2025-10-14
wtorek - 2025-10-14
Śniadanie:
Kawa inka na mleku.
(mleko 2%,kawa zbożowa (żyto, jęczmień)
Kanapka z twarogiem z dżemem morelowym.
Kanapka z twarogiem i ogórkiem świeżym.
(bułka wrocławska pszenna, masło 82%
(z mleka), twaróg półtłusty (z mleka), ogórek świeży, dżem morelowy)
Obiad:
Rosół z makaronem na mięsie mieszanym.
(woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, skrzydła indycze, rostbef wołowy, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, makaron nitki pszenny,
natka) .
Kotlet schabowy panierowany.
(mięso wieprzowe schab b/k, mąka pszenna, jaja kurze całe, bułka tarta (pszenica), olej rzepakowy)
Ziemniaki puree.
(woda, ziemniaki, masło (z mleka)
Surówka z kapusty włoskiej
z kukurydzą.
(kapusta włoska, marchew, jabłko, por, kukurydza, oliwa z oliwek)
Kompot z owoców mieszanych.
(woda, mieszanka kompotowa mrożona)
Podwieczorek:
Jogurt z pianką truskawkową.
(mleko)
Pałka kukurydziana.
Jadłospis na dzień 2025-10-15
środa - 2025-10-15
Śniadanie:
Kasza manna na mleku.
(mleko 2%, kasza manna (pszenica)
Kanapka z sałatą, filecikiem drobiowym z indyka, z pomidorem.
(chleb pszenno żytni, masło 82%
(z mleka), sałata, filet z indyka pieczony, pomidor)
Herbata malinowa bez cukru.
(woda, herbata malinowa)
Obiad:
Kapuśniak z kiszonej kapusty.
(woda, żeberka wieprzowe mięso, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta kiszona, ziemniaki, natka)
Pieczeń wieprzowa rzymska.
(mięso wieprzowe łopatka b/k, jaja kurze całe, bułka pszenna zwykła, skrobia ziemniaczana)
Ziemniaki z koperkiem.
(woda, ziemniaki, koperek)
Buraczki duszone.
(burak, olej rzepakowy, cytryna, cebula, mąka pszenna).
Woda z miętą i cytryną
(woda, mięta świeża, cytryna)
Podwieczorek:
Ciastko owsiane.
(płatki owsiane, mąka owsiana, żurawina)
Arbuz.
Jadłospis na dzień 2025-10-16
czwartek - 2025-10-16
Śniadanie:
Kakao na mleku.
(mleko 2%, kakao naturalne 12% tłuszczu)
Kanapka z sałatą, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem.
(bułka pszenna, masło 82%
(z mleka), sałata, jaja kurze całe, rzodkiewka, szczypiorek )
Jabłko.
Obiad:
Krupnik z kaszą jęczmienną.
(woda, mięso drobiowe skrzydła indycze, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kasza jęczmienna perłowa, natka)
Ryba po grecku.
(filet z miruny b/s mrożony, mąka pszenna, olej rzepakowy, marchew, pietruszka korzeń, seler, por cebula, przecier pomidorowy)
Ziemniaki gotowane.
(woda, ziemniaki)
Brokuł na parze.
(brokuł świeży)
Sok 100%.
(sok winogronowy).
Podwieczorek:
Kanapka z serkiem śmietankowym, ogórek świeży.
(bulka kajzerka (pszenica), serek śmietankowy (z mleka), ogórek)
Herbata.
Jadłospis na dzień 2025-10-17
piątek - 2025-10-17
Śniadanie:
Płatki orkiszowe
(mleko 2%, płatki orkiszowe)
Kanapka z pasztetem warzywno drobiowym, papryka słupki.
(chleb pszenno żytni, masło 82%
(z mleka), mięso drobiowe udziec
z indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, jaja kurze całe, buka pszenna zwykła)
Herbata z cytryną
Obiad:
Zupa krem z białych warzyw
z grzankami.
(woda, mięso drobiowe tuszka
z kurczaka, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kalafior, kalarepka, fasola biała, bułka pszenna, natka)
Ryż z jabłkiem z polewą jogurtową.
(ryż biały, jabłka prażone, jogurt naturalny typu greckiego
(z mleka).
Kompot z owoców mieszanych.
(porzeczka, truskawka, śliwka).
Podwieczorek:
Mus owocowo warzywny.
(marchewka, jabłko, burak)
Herbatniki.
(jaja, pszenica)