Jadłospis (2025-10-13 - 2025-10-19)
poniedziałek - 2025-10-13 |
---|
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku. (mleko 2%, płatki jęczmienne) Kanapka z sałatą, serem żółtym, z pomidorem. (bułka śniadaniowa pszenna, masło 82%(z mleka), sałata, ser żółty (z mleka), pomidor) Herbata z miodem. Obiad: Zupa ogórkowa. (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 12%(z mleka), koper) Gulasz wieprzowy z polędwicy w sosie własnym. (woda, mięso wieprzowe polędwica, cebula, mąka pszenna) Kopytka. (woda, ziemniaki, mąka pszenna, jaja kurze całe, olej rzepakowy) Surówka z czerwonej kapusty. (kapusta czerwona, cytryna, olej rzepakowy) Kompot wiśniowy (woda, wiśnie mrożone) Podwieczorek: Bułka drożdżowa z jabłkiem. (mleko, jaja, pszenica, jabłko) Herbata. (woda, herbata owocowa) |
wtorek - 2025-10-14 |
---|
Śniadanie: Kawa inka na mleku. (mleko 2%,kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z twarogiem z dżemem morelowym. Kanapka z twarogiem i ogórkiem świeżym. (bułka wrocławska pszenna, masło 82% (z mleka), twaróg półtłusty (z mleka), ogórek świeży, dżem morelowy) Obiad: Rosół z makaronem na mięsie mieszanym. (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, skrzydła indycze, rostbef wołowy, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, makaron nitki pszenny, natka) . Kotlet schabowy panierowany. (mięso wieprzowe schab b/k, mąka pszenna, jaja kurze całe, bułka tarta (pszenica), olej rzepakowy) Ziemniaki puree. (woda, ziemniaki, masło (z mleka) Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą. (kapusta włoska, marchew, jabłko, por, kukurydza, oliwa z oliwek) Kompot z owoców mieszanych. (woda, mieszanka kompotowa mrożona) Podwieczorek: Jogurt z pianką truskawkową. (mleko) Pałka kukurydziana. |
środa - 2025-10-15 |
---|
Śniadanie: Kasza manna na mleku. (mleko 2%, kasza manna (pszenica) Kanapka z sałatą, filecikiem drobiowym z indyka, z pomidorem. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), sałata, filet z indyka pieczony, pomidor) Herbata malinowa bez cukru. (woda, herbata malinowa) Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty. (woda, żeberka wieprzowe mięso, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, kapusta kiszona, ziemniaki, natka) Pieczeń wieprzowa rzymska. (mięso wieprzowe łopatka b/k, jaja kurze całe, bułka pszenna zwykła, skrobia ziemniaczana) Ziemniaki z koperkiem. (woda, ziemniaki, koperek) Buraczki duszone. (burak, olej rzepakowy, cytryna, cebula, mąka pszenna). Woda z miętą i cytryną (woda, mięta świeża, cytryna) Podwieczorek: Ciastko owsiane. (płatki owsiane, mąka owsiana, żurawina) Arbuz. |
czwartek - 2025-10-16 |
---|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao naturalne 12% tłuszczu) Kanapka z sałatą, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), sałata, jaja kurze całe, rzodkiewka, szczypiorek ) Jabłko. Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną. (woda, mięso drobiowe skrzydła indycze, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kasza jęczmienna perłowa, natka) Ryba po grecku. (filet z miruny b/s mrożony, mąka pszenna, olej rzepakowy, marchew, pietruszka korzeń, seler, por cebula, przecier pomidorowy) Ziemniaki gotowane. (woda, ziemniaki) Brokuł na parze. (brokuł świeży) Sok 100%. (sok winogronowy). Podwieczorek: Kanapka z serkiem śmietankowym, ogórek świeży. (bulka kajzerka (pszenica), serek śmietankowy (z mleka), ogórek) Herbata. |
piątek - 2025-10-17 |
---|
Śniadanie: Płatki orkiszowe (mleko 2%, płatki orkiszowe) Kanapka z pasztetem warzywno drobiowym, papryka słupki. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), mięso drobiowe udziec z indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, jaja kurze całe, buka pszenna zwykła) Herbata z cytryną Obiad: Zupa krem z białych warzyw z grzankami. (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kalafior, kalarepka, fasola biała, bułka pszenna, natka) Ryż z jabłkiem z polewą jogurtową. (ryż biały, jabłka prażone, jogurt naturalny typu greckiego (z mleka). Kompot z owoców mieszanych. (porzeczka, truskawka, śliwka). Podwieczorek: Mus owocowo warzywny. (marchewka, jabłko, burak) Herbatniki. (jaja, pszenica) |