Jadłospis (2023-09-04 - 2023-09-10)
| poniedziałek - 2023-09-04 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku (mleko 2%, kakao 12%tłuszczu proszek) Kanapka z sałatą, szynką z indyka i papryką. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), filet z indyka gotowany, papryka czerwona) Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, mięso drobiowe tuszka kurczaka, ryż biały, koncentrat pomidorowy 30%,śmietana (z mleka),natka) Bitki schabowe w sosie własnym. (wieprzowina schab b/k, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda) Ziemniaki gotowane. Mizeria z jogurtem. (Ogórek świeży, jogurt naturalny(z mleka), koper) Kompot owocowy (woda, mieszanka kompotowa mrożona) Podwieczorek: Kisiel wiśniowy własnego wyrobu. (woda, wiśnie mrożone, skrobia ziemniaczana, cukier 3g.) Pałka kukurydziana (kasza kukurydziana) |
| wtorek - 2023-09-05 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (mleko 2%, płatki owsiane ) Kanapka z pasta jajeczną, rzodkiewką i szczypiorkiem. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), jaja kurze całe, majonez(jaja, gorczyca) rzodkiewka, szczypiorek) Herbata malinowa, bez cukru. (woda, herbata malinowa) Obiad: Zupa kalafiorowa. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, kalafior świeży, ziemniaki, mięso ze skrzydeł indyka, śmietana 18%( z mleka) . Gulasz wieprzowo-wołowy. (woda, wieprzowina szynka b/k, mięso wołowe b/k olej rzepakowy, papryka czerwona, marchew, cebula, mąka pszenna ) Kasza pęczak. (kasza jęczmienna pęczak) Buraki duszone. (buraki, olej rzepakowy, mąka pszenna, sok z cytryny.) Kompot śliwkowy (woda, śliwki bez pestek) Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem śmietankowym z dżemem. (bulka pszenna, masło 82%(z mleka), twaróg (z mleka), dżem truskawkowy niskosłodzony). Herbata. (woda, herbata czarna) |
| środa - 2023-09-06 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z serem i pomidorem. (bulka pszenna, masło 82% (z mleka), ser żółty (z mleka), pomidor, szczypiorek) Jabłko. Obiad: Krupnik. (woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, kasza jęczmienna, ziemniaki, natka). Filet z kurczaka panierowany. (mięso z piersi kurczaka b/s, jaja kurze całe, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy,) Ziemniaki z koperkiem. (woda, ziemniaki, koper) Marchewka z groszkiem z masłem. (marchew, groszek, mrożony, masło (z mleka) Woda z cytryną i miętą. (woda, cytryna, mięta świeża) Podwieczorek: Jogurt owocowy. (mleko, owoce leśne) Wafle ryżowe. (wafle ryżowe naturalne) |
| czwartek - 2023-09-07 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku. (mleko 2%, płatki ryżowe) Kanapka z pastą z soczewicy. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), soczewica czerwona nasiona suche, czosnek , pomidor suszony, olej rzepakowy, papryka żółta słupki) Herbata owocowa, bez cukru. (herbata owocowa, woda) Obiad: Zupa porowa. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, , mięso z kurczaka tuszka, szynka wieprzowa gotowana, śmietana 12% (mleko) , natka) Makaron pełnoziarnisty z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym. (mięso wieprzowe łopatka b/k, cebula, czosnek, marchew, seler, koncentrat pomidorowy 30%, makaron spaghetti pełnoziarnisty(pszenica), woda, bazylia, oregano) Sok 100%. (sok jabłkowy). Podwieczorek: Mus owocowo warzywny. (marchew, burak, arbuz, aronia.) Biszkopty (jaja, pszenica). |
| piątek - 2023-09-08 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu) Kanapka z polędwica drobiową. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), sałata, szynka z kurczaka gotowana, ogórek świeży, rzodkiewka). Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem. (woda, mięso ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, makaron pszenny, ser żółty gouda(z mleka), śmietana (z mleka) natka) Pieczony kotlet z dorsza. (filet z dorsza mrożony, cebula, jaja kurze całe, bułka tarta pszenna,olej rzepakowy) Surówka z kiszonej kapusty. (kapusta kiszona, marchew, jabłko, natka, cebula,olej rzepakowy) Kompot truskawkowy. (woda, truskawka mrożona). Podwieczorek: Bułka maślana. (mąka pszenna, jaja, mleko) Herbata owocowa. (woda, herbata owocowa)) |