Jadłospis (2023-10-16 - 2023-10-22)
| poniedziałek - 2023-10-16 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z sałatą, szynką wiejską i ogórkiem. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), szynka wieprzowa gotowana, sałata, ogórek świeży) Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, mięso drobiowe tuszka kurczaka, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18% (z mleka), ryż biały, koper, natka) Kotlet schabowy. (miso wieprzowe schab b/k, jaja kurze całe, bułka tarta (pszenica), olej rzepakowy) Ziemniaki gotowane. Fasolka szparagowa z wody. (fasolka szparagowa mrożona) Kompot wiśniowy (woda, wiśnie mrożone) Podwieczorek: Jogurt owocowy. (mleko, owoce leśne) |
| wtorek - 2023-10-17 |
|---|
|
Śniadanie: Makaron literki na mleku (mleko 2%, makaron pszenny ) Kanapka z twarożkiem śmietankowym, z papryką. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), twaróg (z mleka), papryka czerwona) Herbata malinowa, bez cukru. (woda, herbata malinowa) Obiad: Zupa porowa z ziemniakami. (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, szynka wędzona, śmietana 18% (z mleka) Klopsy drobiowo warzywne w sosie pomidorowym (mięso z piersi kurczaka b/s, marchew, pietruszka, seler, jaja kurze całe, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna) Kasza pęczak. (kasza jęczmienna pęczak) Surówka z czerwonej kapusty. (kapusta czerwona, cytryna,olej rzepakowy) Kompot wieloowocowy. (woda,mieszanka kompotowa(jabłko, śliwka) Podwieczorek: Kanapka z serem żółtym . (bulka pszenna, masło 82%(z mleka), ser żółty(z mleka), rzodkiewka ). Herbata z cytryną. (woda, herbata czarna, cytryna) |
| środa - 2023-10-18 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu) Kanapka z filetem z indyka z pomidorem (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), filet z indyka gotowany, pomidor) Obiad: Krupnik. (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, kasza jęczmienna, ziemniaki, natka). Kotlet wieprzowy mielony. (wieprzowina łopatka b/k, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy,) Ziemniaki z koperkiem. (woda, ziemniaki, koper) Buraki duszone. (burak, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, cytryna) Woda z miętą i cytryną. (woda, cytryna, mięta świeża). Podwieczorek: Mus owocowo warzywny. (marchew, arbuz, kiwi, burak ) Wafle ryżowe. (wafle ryżowe naturalne) |
| czwartek - 2023-10-19 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku. (mleko 2%, płatki kukurydziane) Kanapka z pastą z tuńczyka. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), tuńczyk w sosie własnym, ogórek kiszony, jaja kurze całe, natka) Herbata owocowa, bez cukru. (herbata owocowa, woda) Obiad: Zupa fasolowa (woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, fasola nasiona suche, żeberka wieprzowe, kiełbasa wiejska , natka) Makaron z twarogiem z musem truskawkowym. ( makaron pszenny świderki, twaróg półtłusty(z mleka), truskawki mrożone Kompot wieloowocowy. (woda, mieszanka kompotowa). Podwieczorek: Banan. Muffinki. (mąka pszenna, (sezam, orzechy) Herbata z cytryną. |
| piątek - 2023-10-20 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z masłem. Jajecznica na mleku (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), jaja kurze całe, mleko, szczypiorek) Obiad: Zupa brokułowa z kaszą jaglaną. (woda, mięso ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, brokuł świeży, kasza jaglana, ziemniaki, natka, śmietana 18% (z mleka) Pierogi z kapustą i mięsem. (mąka pszenna, jaja kurze całe, kapusta kiszona, mięso wieprzowe) Sok 100%. (marchew , jabłko). Podwieczorek: Chałka drożdżowa (mąka pszenna, jaja, mleko). Muffinki Mleko do picia. (mleko) |