Jadłospis (2025-11-03 - 2025-11-09)
| poniedziałek - 2025-11-03 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku. (mleko 2%, płatki orkiszowe) Kanapka z sałatą, jajkiem i rzodkiewką. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), sałata, jaja kurze całe, rzodkiewka) Herbata z miodem. (woda, herbata czarna, miód pszczeli) Obiad: Zupa porowa z mięsem mielonym z indyka. (woda, filet z indyka b/s, marchew, pietruszka korzeń, seler, pory, ziemniaki, śmietana 18%(z mleka), serek śmietankowy (z mleka) natka) Makaron z serem z musem truskawkowym. (woda, makaron świderki (pszenica), twaróg (z mleka), truskawki mrożone) Woda z miętą i cytryną (woda, mięta świeża, cytryna) Podwieczorek: Kanapka z filetem drobiowym z ogórkiem świeżym. (bułka pszenna, masło 82%(z mleka), filecik z kurczaka pieczony, ogórek) Herbata. |
| wtorek - 2025-11-04 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku (mleko 2%, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) Kanapka z masłem. Parowka z szynki, papryka słupki. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), parówka 97 % mięsa z szynki, papryka) Jabłko. Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, koncentrat pomidorowy 30%, ryż biały, śmietana (z mleka) natka) Kotlet mielony wieprzowy. (mięso wieprzowe łopatka b/k, jaja kurze całe, bułka pszenna, cebula, olej rzepakowy ) Ziemniaki z koperkiem. (woda, ziemniaki, koper) Buraczki duszone. (burak, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, cytryna) Kompot owocowy. (woda, mieszanka kompotowa mrożona) Podwieczorek: Jogurt z pianką truskawkową. (z mleka) Pałka kukurydziana. |
| środa - 2025-11-05 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku. (mleko 2%, płatki kukurydziane) Kanapka z pastą z soczewicy z pomidorami suszonymi. (chleb żytni, masło 82% (z mleka) soczewica czerwona nasiona suche, czosnek, pomidory suszone, olej rzepakowy) Herbata owocowa, bez cukru (woda, herbata owocowa) Obiad: Rosół na mięsie mieszanym. (woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, mięso wołowe rostbef, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, makaron pszenno jajeczny, natka). Pieczone podudzie z kurczaka. (podudzie z kurczaka, olej rzepakowy, przyprawa ziołowa) Ziemniaki puree. (woda, ziemniaki, masło 82% (zmleka) Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą. (kapusta pekińska, marchew, por, jabłko, kukurydza, majonez(jaja, gorczyca). Kompot śliwkowy. (woda, śliwka mrożona) Podwieczorek: Ciastko owsiane z żurawiną. (płatki owsiane, mąka owsiana, żurawina suszona) Jabłko. Woda źródlana. |
| czwartek - 2025-11-06 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao 12% tłuszczu) Kanapka z sałatą, serem żółtym, z rzodkiewką. (bułka pszenna, masło 82% (z mleka), ser żółty gouda(z mleka), rzodkiewka) Mandarynka. Obiad: Zupa nylonowa z kaszą manną. (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kasza manna (pszenica) natka) Filet z miruny w panierce. (ryba miruna b/s, jaja kurze całe, mąka pszenna, bułka tarta (pszenica), olej rzepakowy) Ziemniaki puree. (woda, ziemniaki, masło 82% (z mleka) Surówka z kiszonej kapusty z natką pietruszki.. (kapusta kiszona, marchew, jabłko, natka pietruszki, oliwa z oliwek) Kompot owocowy. (woda, mieszanka kompotowa mrożona). Podwieczorek: Mus Kubuś. Herbatniki. (jaja, pszenica) |
| piątek - 2025-11-07 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku. (mleko 2%, płatki ryżowe) Kanapka z szynką wieprzową z ogórkiem. (chleb pszenno żytni, masło 82%(z mleka), sałata, szynka wieprzowa gotowana, ogórek świeży) Herbata z cytryną. Obiad: Zupa fasolowa. (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, fasola nasiona suche, natka) Kopytka ze szpinakiem. (mąka pszenna, jaja kurze całe, ziemniaki, szpinak mrożony, masło (z mleka). Surówka z marchewki i jabłka. (marchewka, jabłko) Kompot wiśniowy. (woda, wiśnie mrożone drylowane). Podwieczorek: Babka piaskowa. (mąka pszenna, jaja, mleko, drożdże piekarskie) Banan. Soczek owocowy. |