Jadłospis (2025-11-10 - 2025-11-16)


Jadłospis na dzień 2025-11-10
poniedziałek - 2025-11-10
Śniadanie:
Kawa zbożowa na mleku
(mleko 2%,kawa zbożowa(żyto, jęczmień)
Kanapka z kiełbasą szynkową, ogórkiem
i szczypiorkiem.
(chleb pszenno żytni, masło 82%
(z mleka), kiełbasa szynkowa wieprzowa, ogórek świeży, szczypiorek)
Obiad:
Żurek z jajkiem.
(woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, zakwas ( mąka żytnia), jaja kurze całe, śmietana 12% (z mleka) .
Naleśniki z twarogiem.
Naleśniki z jabłkiem prażonym.
(mąka pszenna, jaja kurze całe, mleko 2%, olej rzepakowy, twaróg (z mleka), jabłka prażone)
Sok 100%.
(sok pomarańczowy)
Podwieczorek:
Ciastko owsiane z suszoną żurawiną.
(płatki owsiane, mąka owsiana)
Jogurt truskawkowy.
(z mleka)
Jadłospis na dzień 2025-11-11
wtorek - 2025-11-11
nieczynna
Jadłospis na dzień 2025-11-12
środa - 2025-11-12
Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku.
(mleko 2%, płatki owsiane)
Kanapka z sałatą, serem żółtym, z pomidorem.
(bułka śniadaniowa (pszenica), masło 82%
(z mleka), sałata, ser żółty (z mleka), pomidor)
Herbata malinowa, bez cukru
(woda, herbata malinowa)
Obiad:
Krupnik z kaszą jęczmienną.
(woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, ziemniaki, kasza jęczmienna perłowa, natka)
Filet z kurczaka panierowany.
(mięso z piersi kurczaka b/s, jaja kurze całe, olej rzepakowy, bułka tarta (pszenica)
Ziemniaki puree.
(woda, ziemniaki, masło 82% (z mleka)
Marchewka z groszkiem.
(marchewka, groszek mrożony, masło 82%
(z mleka)
Kompot wiśniowy.
(woda, wiśnia drylowana mrożona)
Podwieczorek:
Mus owocowy.
(banan, jabłko, arbuz)
Biszkopty.
(jaja, pszenica)
Jadłospis na dzień 2025-11-13
czwartek - 2025-11-13
Śniadanie:
Kakao na mleku.
(mleko 2%, kakao naturalne 12% tłuszczu)
Kanapka z masłem.
Jajecznica na mleku, papryka słupki.
(bułka wrocławska (pszenica), masło 82%
(z mleka), jaja kurze całe, mleko2%, papryka czerwona)
Jabłko.
Obiad:
Zupa ryżanka z warzywami.
(woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ryż biały, koperek)
Bitki schabowe w sosie własnym.
(mięso wieprzowe schab b/k, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna)
Ziemniaki.
(woda, ziemniaki)
Surówka z kapusty włoskiej.
(kapusta włoska, marchew, jabłko, por, oliwa
z oliwek)
Woda z miętą i pomarańczą.
(woda, mięta świeża, pomarańcza)
Podwieczorek:
Kanapka z sałatą, filetem z indyka, pomidorem.
(chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), sałata, filet z indyka pieczony, pomidor)
Herbata.
(woda, herbata czarna)
Jadłospis na dzień 2025-11-14
piątek - 2025-11-14
Śniadanie:
Kasza manna na mleku.
(mleko 2%, kasza manna (pszenica)
Kanapka z pastą z twarogu, rzodkiewka, ogórek świeży.
Kanapka z dżemem morelowym.
(bułka kajzerka (pszenica), masło 82%
(z mleka), twarożek (z mleka), ogórek świeży, rzodkiewka, dżem morelowy)
Herbata z cytryną.
(woda, herbata czarna, cytryna)
Obiad:
Zupa neapolitańska.
(woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, ser żółty gouda (z mleka), makaron pszenny świderki, śmietana 12%
(z mleka) natka)
Pieczony kotlet z ryby.
(filet dorsz b/s, jaja kurze całe, bulka pszenna zwykła, cebula, olej rzepakowy).
Ziemniaki z koperkiem.
(woda, ziemniaki, koperek)
Bukiet warzyw na parze.
(brokuł, kalafior, marchew)
Kompot z owoców mieszanych.
(woda, mieszanka kompotowa).
Podwieczorek:
Jogurt do picia.
(z mleka)
Chałka słodka.
(jaja, pszenica, mleko)