Jadłospis (2025-11-10 - 2025-11-16)
| poniedziałek - 2025-11-10 |
|---|
|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku (mleko 2%,kawa zbożowa(żyto, jęczmień) Kanapka z kiełbasą szynkową, ogórkiem i szczypiorkiem. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), kiełbasa szynkowa wieprzowa, ogórek świeży, szczypiorek) Obiad: Żurek z jajkiem. (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, zakwas ( mąka żytnia), jaja kurze całe, śmietana 12% (z mleka) . Naleśniki z twarogiem. Naleśniki z jabłkiem prażonym. (mąka pszenna, jaja kurze całe, mleko 2%, olej rzepakowy, twaróg (z mleka), jabłka prażone) Sok 100%. (sok pomarańczowy) Podwieczorek: Ciastko owsiane z suszoną żurawiną. (płatki owsiane, mąka owsiana) Jogurt truskawkowy. (z mleka) |
| wtorek - 2025-11-11 |
|---|
| nieczynna |
| środa - 2025-11-12 |
|---|
|
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku. (mleko 2%, płatki owsiane) Kanapka z sałatą, serem żółtym, z pomidorem. (bułka śniadaniowa (pszenica), masło 82% (z mleka), sałata, ser żółty (z mleka), pomidor) Herbata malinowa, bez cukru (woda, herbata malinowa) Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną. (woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, ziemniaki, kasza jęczmienna perłowa, natka) Filet z kurczaka panierowany. (mięso z piersi kurczaka b/s, jaja kurze całe, olej rzepakowy, bułka tarta (pszenica) Ziemniaki puree. (woda, ziemniaki, masło 82% (z mleka) Marchewka z groszkiem. (marchewka, groszek mrożony, masło 82% (z mleka) Kompot wiśniowy. (woda, wiśnia drylowana mrożona) Podwieczorek: Mus owocowy. (banan, jabłko, arbuz) Biszkopty. (jaja, pszenica) |
| czwartek - 2025-11-13 |
|---|
|
Śniadanie: Kakao na mleku. (mleko 2%, kakao naturalne 12% tłuszczu) Kanapka z masłem. Jajecznica na mleku, papryka słupki. (bułka wrocławska (pszenica), masło 82% (z mleka), jaja kurze całe, mleko2%, papryka czerwona) Jabłko. Obiad: Zupa ryżanka z warzywami. (woda, mięso drobiowe tuszka z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ryż biały, koperek) Bitki schabowe w sosie własnym. (mięso wieprzowe schab b/k, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna) Ziemniaki. (woda, ziemniaki) Surówka z kapusty włoskiej. (kapusta włoska, marchew, jabłko, por, oliwa z oliwek) Woda z miętą i pomarańczą. (woda, mięta świeża, pomarańcza) Podwieczorek: Kanapka z sałatą, filetem z indyka, pomidorem. (chleb pszenno żytni, masło 82% (z mleka), sałata, filet z indyka pieczony, pomidor) Herbata. (woda, herbata czarna) |
| piątek - 2025-11-14 |
|---|
|
Śniadanie: Kasza manna na mleku. (mleko 2%, kasza manna (pszenica) Kanapka z pastą z twarogu, rzodkiewka, ogórek świeży. Kanapka z dżemem morelowym. (bułka kajzerka (pszenica), masło 82% (z mleka), twarożek (z mleka), ogórek świeży, rzodkiewka, dżem morelowy) Herbata z cytryną. (woda, herbata czarna, cytryna) Obiad: Zupa neapolitańska. (woda, mięso drobiowe ze skrzydeł indyka, marchew, pietruszka korzeń, seler, ser żółty gouda (z mleka), makaron pszenny świderki, śmietana 12% (z mleka) natka) Pieczony kotlet z ryby. (filet dorsz b/s, jaja kurze całe, bulka pszenna zwykła, cebula, olej rzepakowy). Ziemniaki z koperkiem. (woda, ziemniaki, koperek) Bukiet warzyw na parze. (brokuł, kalafior, marchew) Kompot z owoców mieszanych. (woda, mieszanka kompotowa). Podwieczorek: Jogurt do picia. (z mleka) Chałka słodka. (jaja, pszenica, mleko) |